Καλωσήλθατε στο ιστολόγιο του Γ1 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.
Εδώ θα βρείτε ανακοινώσεις του σχολείου και του δασκάλου, αναρτημένες εργασίες των παιδιών, αλλά και εκπαιδευτικό υλικό που θα κάνει τη μάθηση περισσότερο ευχάριστη, διασκεδαστική και δημιουργική.
Καλή περιήγηση!

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής
Το νεολιθικό χωριό του Γ1












Η τάξη μας επισκέφτηκε σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής και παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μια φορά κι έναν καιρό στο σπίτι μου το νεολιθικό". Οι υπεύθυνες του προγράμματος μάς έδειξαν βίντεο με τον τρόπο ζωής των προϊστορικών ανθρώπων, τα εργαλεία τους, τις ασχολίες τους κ.ά., περιηγηθήκαμε στους χώρους και στα εκθέματα του μουσείου και τέλος οι μαθητές έφτιαξαν ένα νεολιθικό χωριό από πλαστελίνη. Όταν επιστρέψαμε στο σχολείο, συζητήσαμε για τις εμπειρίες και εντυπώσεις μας από την επίσκεψη.

Εντυπώσεις μαθητών:

  • Σήμερα πήγαμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής. Η κυρία Κορίνα και η κυρία Σοφία μάς έδειξαν δύο βίντεο για τη Νεολιθική και την Παλαιολιθική εποχή, τότε που ανακαλύφθηκαν σπίτια, δεινόσαυροι, αγγεία, σπήλαια, πόλεις κτλ. Μετά μας πήγαν σε έναν χώρο όπου φτιάξαμε όλη η τάξη ένα νεολιθικό χωριό.
                                                                                                                   Ελευθερία

  • Σήμερα πήγα με την τάξη μου στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Είδαμε αρχαία αντικείμενα και μας έδειξαν βίντεο με Νεάτερνταλ. Με θέμα το βίντεο φτιάξαμε μία πόλη που είχε ό,τι αντικείμενα υπήρχαν παλιά. Την πόλη μετά την πήγαμε στο σχολείο. Το Μουσείο έχει πολύ καλές ξεναγήτριες. Μου άρεσαν πολύ και τα αγάλματα, είδαμε και μια πέτρα ζηγραφιστή με ανθρώπους!
                                                                                                                     Δήμητρα

  • Σήμερα πήγαμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο και είδαμε διάφορα αρχαιολογικά αντικείμενα. Είδαμε στον προτζέκτορα πώς ζούσαν οι άνθρωποι στα αρχαία χρόνια. Έπειτα παρατηρήσαμε τα αγάλματα, μετά πήγαμε στην αίθουσα που κάνουν κατασκευές με πλαστελίνες, χωριστήκαμε σε ομάδες και φτιάξαμε τις κατασκευές. Περάσαμε πολύ ωραία. Μου έκανε εντύπωση ένα τσεκουράκι που ήταν από ξύλο, σκοινιά και πέτρα. Αυτή ήταν η επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο.
                                                                                                                Χαράλαμπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου