Καλωσήλθατε στο ιστολόγιο του Γ1 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.
Εδώ θα βρείτε ανακοινώσεις του σχολείου και του δασκάλου, αναρτημένες εργασίες των παιδιών, αλλά και εκπαιδευτικό υλικό που θα κάνει τη μάθηση περισσότερο ευχάριστη, διασκεδαστική και δημιουργική.
Καλή περιήγηση!

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ο προφήτης Ιωνάς

Στα Θρησκευτικά μιλήσαμε για την ιστορία του Προφήτη Ιωνά, που τον έστειλε ο Θεός να πάει σε μια μακρινή πόλη, τη Νινευή, και να προειδοποιήσει τους κατοίκους της για την πρόθεση του Θεού να τους καταστρέψει εάν δεν σταματήσουν να συμπεριφέρονται με ασέβεια και κακία.
Ο Ιωνάς, όμως ανέβηκε σ' ένα πλοίο που πήγαινε προς την αντίθετη κατεύθυνση για να αποφύγει την αποστολή που του ανέθεσε ο Θεός. Το πλοίο όμως έπεσε σε φοβερή φουρτούνα και οι ναύτες πέταξαν τον Ιωνά στη θάλασσα. Και τότε ένα μεγάλο ψάρι κατάπιε τον Ιωνά και αφού τον κράτησε στην κοιλιά του για τρεις μέρες και τρεις νύχτες τον άφησε στις ακτές της Νινευή!
Κι έτσι ο προφήτης προειδοποίησε τους κατοίκους και ο Θεός τους λυπήθηκε και δεν τους κατέστρεψε. Αργότερα, ο Ιωνάς βρέθηκε στην έρημο όπου φύτρωσε μια τεράστια κολοκύθα για να ξεκουραστεί κάτω από τη σκιά της.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου