Καλωσήλθατε στο ιστολόγιο του Γ1 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.
Εδώ θα βρείτε ανακοινώσεις του σχολείου και του δασκάλου, αναρτημένες εργασίες των παιδιών, αλλά και εκπαιδευτικό υλικό που θα κάνει τη μάθηση περισσότερο ευχάριστη, διασκεδαστική και δημιουργική.
Καλή περιήγηση!

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

"Το παραμύθι της τάξης"

Χρησιμοποιήσαμε τις φράσεις της άσκησης 5 του Τετραδίου Εργασιών της Γλώσσας (τεύχος β΄, σ. 51) και γράψαμε σε ομάδες ένα παραμύθι:

Ομάδα  Α:
Ήτανε μια φορά ένας γέρος και μια γριά που ζούσανε σε ένα λόφο. 
Μια μέρα τελείωσε το ψωμί στο σπίτι τους. Πήγε λοιπόν ο γέρος στην πόλη να αγοράσει ένα ψωμί. Όμως το μαγαζί με τα ψωμιά ήταν κλειστό.
Ήταν καλοί άνθρωποι, αλλά τους άφησαν να μπούνε στο μαγαζί για να πάρουνε ένα καρβέλι ψωμί. Όταν πήγαν σπίτι δοκίμασαν το ψωμί και παρατήρησαν ότι το ψωμί έμενε πάντοτε ίδιο, ολόκληρο. Τότε κατάλαβαν ότι δεν θα ξαναπεινούσαν ποτέ!
Ναι, όμως δεν μπορούσαν να τρώνε μόνο ψωμί! Μια μέρα ο γέρος αποφάσισε να πάει στην πόλη για τυρί και ντομάτες Για κακή του τύχη έπεσε σε ληστές και του έκλεψαν όλα τα χρήματά του.
Οι μέρες περνούσαν και η γριά αποφάσισε να πάρει ένα ψωμί από το σπίτι της και να πάει να ψάξει το γέρο. Ευτυχώς τον βρήκε με μόνο ένα τραύμα, το γιάτρεψε και ζήσαν αυτοί καλά και το ψωμί καλύτερα ...

Ομάδα Β: 
"Ψαχνοντας το γέρο"
Ήτανε μια φορά ένας γέρος και μια γριά που ζούσανε δίπλα στο φούρνο τους, σε ένα ξύλινο σπιτάκι. Μια μέρα τους τελείωσαν τα υλικά. Ήταν καλοί άνθρωποι, αλλά όταν το συνειδητοποίησαν είπε η γρια στο γέρο:
- "Έχεις περιθώριο πέντε μέρες για να πάρεις τα υλικά για το ψωμί"
Μια μέρα ο γέρος αποφάσισε να πάει επιτέλους στην πόλη να πάρει τα ψώνια που του είχε πει η γυναίκα του. Για κακή του τύχη χάθηκε δε ένα σκοτεινό δάσος. Προσπαθούσε να βρει το δρόμο για την πόλη, αλλά δεν μπορούσε.
Οι μέρες περνούσαν κι η γριά αποφάσισε να πάει να ψάξει τον γέρο. Ευτυχώς συνάντησε έναν άνθρωπο που ήξερε πού ήταν και της το είπε. Η γριά τον βρήκε, πήγαν στην πόλη για να πάρουν τα υλικά για το ψωμί και επέστρεψαν στο σπίτι τους.
Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Ομάδα Γ:
"Το τσιγκούνικο ζευγάρι"
Ήταν μια φορά ένας γέρος και μια γριά που ζούσανε ευτυχισμένα. Ήταν καλοί άνθρωποι, αλλά πλούσιοι και τσιγκούνηδες. Κάθε φορά που τους καθάριζαν το σπίτι οι καθαρίστριες, ο γέρος και η γριά δεν τους πλήρωναν ποτέ!
Μια μέρα ο γέρος αποφάσισε να πάει να πάρει ψωμί. Όμως στο δρόμο τον λήστεψαν. Αυτός τους χτύπηδε με μια τεράστια πέτρα που βρήκε κάτω.
Για κακή του τύχη ο φούρνος ήταν κλειστός. Ευτυχώς, εκείνη την ώρα ο φούρναρης μόλις έκλεινε κι ο γέρος του ζήτησε το πιο γλυκό ψωμί και υποσχέθηκε ότι θα τον πλήρωνε για όλα τα ψωμιά που είχε αγοράσει.
Μετά πήγαν σπίτι και είπε στη γριά ότι δεν πρέπει να είναι τσιγκούνηδες, γιατί κακή τύχη θα τους βρει. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Ομάδα Δ:
Ήταν μια φορά ένας γέρος και μια γριά που ζούσανε σ' ένα χωριουδάκι που δεν υπήρχαν φούρνοι. Ήθελαν να φάνε ψωμί και ο γέρος θα πήγαινε στην πόλη με τον γάιδαρο να αγοράσει.
Ήταν καλοί άνθρωποι, αλλά μάλωναν κιόλας.Έτσι, μια μέρα ο γέρος αποφάσισε να πάει στην πόλη να πάρει ψωμί. Για κακή του τύχη τον λήστεψαν οι ληστές της πόλης και τον άφησαν λιπόθυμο.
Οι μέρες περνούσαν κι η γριά αποφάσισε να πάει να βρει τον γέρο. Ευτυχώς τον βρήεκ και τον πήγε στο νοσοκομείο. Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου