Καλωσήλθατε στο ιστολόγιο του Γ1 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.
Εδώ θα βρείτε ανακοινώσεις του σχολείου και του δασκάλου, αναρτημένες εργασίες των παιδιών, αλλά και εκπαιδευτικό υλικό που θα κάνει τη μάθηση περισσότερο ευχάριστη, διασκεδαστική και δημιουργική.
Καλή περιήγηση!

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Φτιάχνω το δικό μου φυτώριο (1)

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα για τη «Διάδοση των ντόπιων ποικιλιών» ξεκινήσαμε και φτιάχνουμε στην τάξη μας το δικό μας φυτώριο με ντόπιες ποικιλίες ντομάτας, μελιτζάνας και πιπεριάς.
Ο υπεύθυνος της δράσης στην Κομοτηνή κ. Νίκος Δομπάζης, δάσκαλος στο 9ο Δημοτικό , σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής, φροντίζει και μας προμηθεύει με σπόρους και φυτόχωμα. Εμείς βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά: άδεια πλαστικά μπουκαλάκια, τελάρα από φελιζόλ (Εικόνες 4-5) και βέβαια μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε.

Ήδη εδώ και μήνες, κάνοντας πράξη την ιδέα της ανακύκλωσης, μαζεύουμε άδεια, πλαστικά μπουκαλάκια νερού (Εικόνα 1), αυτά που συνήθως τα παιδιά πετάνε όταν αδειάσουν. Στη συνέχεια προμηθευόμαστε σπόρους (Εικόνα 2) και φυτόχωμα (Εικόνα 3). Κόβουμε τα μπουκαλάκια, τα τοποθετούμε μέσα στα τελάρα (Εικόνες 6-7) και τα γεμίζουμε με χώμα (Εικόνα 8).
(συνεχίζεται)


Εικόνα 1: Συλλογή άδειων πλαστικών μπουκαλιών
Εικόνα 2: Σπόροι ντομάτας, μελιτζάνας και πιπεριάς
Εικόνα 3: Φυτόχωμα
Εικόνα 4: Άδεια τελάρα από φελιζόλ
Εικόνα 5: Άδεια τελάρα από φελιζόλ
Εικόνα 6: Τελάρα με κομμένα πλαστικά μπουκάλια
Εικόνα 7: Τελάρα με κομμένα πλαστικά μπουκάλια
Εικόνα 8: Τα τελάρα περιμένουν τους σπόρους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου