Καλωσήλθατε στο ιστολόγιο του Γ1 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.
Εδώ θα βρείτε ανακοινώσεις του σχολείου και του δασκάλου, αναρτημένες εργασίες των παιδιών, αλλά και εκπαιδευτικό υλικό που θα κάνει τη μάθηση περισσότερο ευχάριστη, διασκεδαστική και δημιουργική.
Καλή περιήγηση!

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη στο Θρακικό Μουσείο Παιδείας

Σήμερα το πρωί, η τάξη μας επισκέφθηκε το Θρακικό Μουσείο Παιδείας, στην αυλή του Αη Γιώργη, στην Κομοτηνή. 
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αυθεντικά σχολικά αντικείμενα προηγούμενων δεκαετιών και να συνειδητοποιήσουν τις δυσκολίες της εκπαίδευσης παλαιότερα, αλλά και τις διαφορές που παρατηρούνται σε σχέση με το σήμερα.
Ξεναγήθηκαν στις δύο αίθουσες του 1ου ορόφου, όπου γνώρισαν από κοντά τον παραδοσιακό μαυροπίνακα με τις κιμωλίες, τις ποδιές που φορούσαν τα παιδιά, παλιά αναγνωστικά, τη σάκα, τον κονδυλοφόρο, την ξύλινη πλάκα και πολλά άλλα αντικείμενα που δεν υπάρχουν πια στα σχολεία. Περιηγήθηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της αίθουσας, που προσομοιάζει με μια τάξη της εποχής, με την έδρα του δασκάλου και τα παλιά θρανία.  Η υπεύθυνη του μουσείου μάς έδειξε, επίσης, αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν στα μαθητικά συσσίτια (καζάνια, μεταλλικά σκεύη κλπ), παλιές γραφομηχανές, έναν πολυγράφο, μία παλιά μηχανή προβολής ταινιών κ.ά.
Στη συνέχεια, κατεβήκαμε στην αίθουσα του ισογείου, όπου τα παιδιά έπαιξαν εμπεδωτικά εκπαιδευτικά παιχνίδια και πειραματίστηκαν γράφοντας με κιμωλία στις ξύλινες πλάκες καθώς και με πένα από φτερά πουλιού και μελάνι.
Καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές επέδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον, κρατούσαν σημειώσεις και συμμετείχαν ενεργά στην ξενάγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου